HOE ‘T BEGON

Het is begonnen met een reis van Marjolein naar Noord Australië. Ze was gefascineerd door de vluchtige tijdsbeleving en continue ‘flow’ in haar stad Amsterdam, en wilde onderzoeken of het ook ‘anders’ kan. In 2015 ontving ze een ontwikkelbudget van het Amsterdams Fonds voor de Kunst voor haar onderzoek TIJD.

Everywhen

Met behulp van het ontwikkelbudget interviewde ze inwoners in Tokyo (de stad zonder pauze) over hun tijdsbeleving en reisde ze naar Australië waar ze 1,5 maand in Yilpara verbleef, een Aboriginal community in Arnhemland in Australië. Er bleek daar helemaal geen woord voor tijd te zijn.

Voor het Brainwash festival in Amsterdam maakten Marjolein en Britt in 2015 een korte voorstelling Everywhen, proeve op de tijd voor een uitverkochte zaal. Het werd enthousiast onthaald en er kwam een vraag naar meer. Daar is het idee ontstaan om verder te gaan met Everywhen, challenging time als een groter landurig project. Onder de naam Two Women Sitting Together.

Wij zijn niet de eersten die gepakt zijn door het thema ‘tijd’. Magazines spelen in op ‘rust’, ‘het hier en nu’ en ‘onthaasten’. Juist te midden van dit reeds bloeiende aanbod, juist omdát tijd een populair thema is, laten we mensen kennis maken met iets totaal onbekends: everywhen…